Tunga Lyft förvärvar Linköping Tungservice

18 augusti 2017

Tunga Lyft i Sverige AB med verksamhet i Malmö, Stockholm, Göteborg, Varberg, Luleå och Karlstad förvärvar Linköping Tungservice AB med verksamhet i Linköping med omnejd.

Linköping Tungservice grundades 1989 av Cai Pettersson och är idag ett väletablerat företag i tunghanteringsbranschen med lång erfarenhet och meriterande referenser. Verksamheten är sedan starten kvalificerade och tunga lyft inom industrin. På senare år har även bolaget medvetet och balanserat expanderat verksamheten med industriservice. Linköping Tungservice är idag marknadsledande i Östergötland inom tunggodshantering och omsätter ca 30 MSEK samt sysselsätter ca 25 personer.

Syftet med förvärvet är ett led i att göra Tunga Lyft i Sverige AB till ett rikstäckande företag och utöver det tillför Linköping Tungservice kompetenser inom industrin som kommer bli väldigt värdefulla för oss säger Peter Revay, VD Tunga Lyft i Sverige AB. Vidare nämner Peter Revay att Tunga Lyft kan överföra kompetenser inom bla infrastruktur som kommer att stärka Tungservice´s erbjudande i de östra delarna av Sverige.

Tunga Lyft är den perfekta partnern för att driva vidare den expansion vi är inne i och vi ser verkligen fram emot att stärka oss inom exempelvis brolanseringar där Tunga Lyft är marknadsledande i Sverige säger Ola Fröden, VD Linköping Tungservice AB.

För mer information , VD Tunga Lyft i Sverige AB.